Att resa i Asien

När det handlar om att resa är resor till Asien något som under en lång tid har legat högt på många resenärers listor. Det är då lätt att fråga sig vad det är som är så speciellt med att resa till ett land i Asien istället för att ta en tripp till Frankrike eller Turkiet. Egentligen kanske det inte är så stora skillnader, då bägge är resor och det finns saker att se och utforska på alla platser. Det kanske bara är så att större delen av allaTempel_Ruinen_Ayuttaya_Thailand de resenärer som årligen utför sina resor helt enkelt har ett intresse för att åka till Asien.

Egentligen tror vi inte på det, för att det är helt enkelt inte sant. När vi jämför de asiatiska länderna med andra talar vi om en helt annan kultur, något som vi kallar för mystiskt och orientaliskt. Vi talar också om den stora tillgängligheten till saker som vi inte kan finna någon annanstans i världen, samt att det finns så mycket olika aktiviteter att ägna sig åt. En annan stor faktor som gör att många reser till Asien är att det är billigt i förhållande till den service, det välkomnande samt den kvalitet som du får. Tänk dig själv att kunna äta fyra eller fem olika rätter tillsammans med ris och dryck på en trevlig restaurang för bara 150 kronor. Såpass billigt kan det vara. Ibland är det faktiskt ännu billigare.

Kanske är det inte bara detta som lockar, utan här finns det även andra ting som står på menyn. Det är heller inte alla länder i Asien som har nått den stora populariteten, utan här är det ett fåtal av länderna som står för den stora turistströmmen. Då talar vi om Thailand, Kambodja, Vietnam, Malaysia, Indien och Filippinerna. Hit är det som de flesta åker, och det välkomnande som du får i dessa länder är fantastiskt.