Vad skiljer asiatisk och svensk kultur?

Att prata kultur är inget som på något sätt innebär att du kan göra en jämförelse. När det talas om olika kulturer och vad det är för skillnad på asiatisk och svensk kultur handlar det mer om mängden skillnader och om det verkligen finns någon typ av likheter. Likheter finns det självfallet i alla kulturer, oavsett plats och historia. Det första är att alla tror på något gällande religion. I Asien finns det tre stora religioner. Här handlar det om Buddhism, Hinduism och muslimsk tro. När det gäller Sverige är det mest Kristendom och protestantisk tro som är det vedertagna breda fältet. Likheterna här är faktisk att alla tror på nästan samma sak, men vägrar att enas om det.

Skillnader gällande dScandinavian_Commonwealth_Flage olika kulturerna är slående. Som ett exempel kan vi ta tid. När det gäller större delen av alla länder i Asien har tiden inte så stor betydelse, utan här kan du komma till skolan eller jobbet en timme försent utan att det är något större problem. Skulle det hända två eller tre dagar i Sverige har du förmodligen inte något jobb kvar. En annan stor skillnad är konsten att klara sig på lite. I Sverige talar vi om att vi har det fattigt när vi inte har något jobb, vilket är helt fel.

I många länder i Asien finns det inget socialt skyddsnät. Detta har dock fått en positiv inverkan på folket, då de ser möjligheter och är mer uppfinningsrika gällande att hitta en inkomst. I Sverige ligger vi i regel på soffan och väntar på socialbidraget. Sedan har vi artigheten. Den har vi glömt i Sverige, och när du jämför det med asiatiska länder är skillnaden slående. Här kan du helt enkelt få en hälsning av samma person 4 gånger per dag utan att det är uppseendeväckande.